2010. március 7., vasárnap

Osztott naptárak szinkronizálása WinMo készülékekre AS-el

Alapvetően Outlookot használnék, meg WinMo PDA -telefont, de mivel sajnos nincs MSExchange szerverem, az évek során meglehetősen bonyolulttá vált a levelezésem és a hozzá kapcsolódó szolgáltatások technikai háttere (biztosan lesz még poszt a témában..). A közelmultban Mami is kapott egy WinMo telefont, így felmerült az igény, hogy lássuk egymás naptárbejegyzéseit, megkönnyítendő a hétköznapok időbeosztását, másrészt javítandó az infó áramlást, kommunikációt. Arra gondolok, hogy pl a srácokat reggel én viszem oviba, ott a faliújságról eddig is beírtam a fontos infókat (pl. holnap kirándulás, szendvicset meglegruhát berakni) de sokszor csak reggel csipogott a telefon aztán kapkodhattam a fejem.. A délutáni ki megy a srácokért mizériát már ki sem fejtem.
Hozzávalók:
  • 2db Gmail fiók, naptárral (ingyenes)
  • 2db Nuevasync fiók (elég az ingyenes)
Teendők:
  • mindkét gcalendarban megosztjuk a másikkal a naptárunkat.
  • Nuevasync -be belépve beállítjuk a szinkronizálni kívánt gmail fiókunkat és azon belül kijelöljük mindkét naptárat (saját és az osztott). Követjük a leírást és beállítjuk a WinMo készüléken az AS-t (ActiveSync). Megismételjük a másik telefonon is.
Mostantól szinte valós időben szinkronban tartja a naptárakat a gcalendar és a WinMo telefonok között. Ugyan a telefonon nem látszik kié a bejegyzés, de a bejegyzések csak a saját fiókban tudnak riasztani, ami ebben az esetben pont jó.
No igen az AS folyamatosan fut a telefonon és persze adatforgalmat generál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése